facebook gplus twitter whatsupp קוד הטמע באתר אחר
1302

שבוע השוקולד הבינלאומי - פרופסור קרסו חושף: "יש בו ויטמינים ונוגדי חמצון רבים"

פרופסור קרסו מקדיש מספר מילים לשבוע השוקולד הבינלאומי - איך מייצרים שוקולד? והאם מדובר במאכל בריא? אל תחמיצו!



השבוע מציינים את 'שבוע השוקולד הבינלאומי' ואני כאדם שמאוד מאוד אוהב שוקולד ומחובר לשוקולד, אף על פי שיש לי רק בעיה אחת שאם אני מתחיל לאכול חבילת שוקולד אני לא רגוע עד שאני מסיים אותה, אז אני רוצה לספר לכם קצת על השוקולד.



השוקולד הוא מוצר מעץ הקקאו, שזה אחד העצים שהאינדיאנים השתמשו בהם עוד לפני יותר מ-1500 שנה והם טענו שהעץ הזה הוא אחד העצים שהגיעו מגן העדן ושהפירות שלו מכילים הרבה כוח פיזי וכוח מנטלי ולכן הם קראו לו 'משקה האלים'.

התברר שהאינדיאנים בכלל לא טעו. כי השוקולד, אם נדבר מבחינה רפואית, יש בו הרבה מאוד נוגדי חמצון, יש בו ויטמינים כמו ויטמין E, ויטמין C, ויש בו כל מיני פיטוכימיקלים שהם דברים טובים ובריאים ויש בו חומצות שומן, והרי המוח שלנו וכל התאים שלנו זקוקים לשומן, ויש בו גם חומצה אולאית שהיא אחת החומצות החשובות ביותר, ויש בו גם מינרלים - מגנזיום ואשלגן וברזל.

לכן בסך הכול השוקולד הוא אחד הדברים הבריאים שישנם, אבל אבל אבל - יש בו קצת בעיות של סוכר וכשמוסיפים לו סוכר הוא עלול להשמין. ולכן זה רק עניין של כמות.

שוקולד בכמות קטנה לא מזיק לשיניים, הוא לא מכיל הרבה קפאין כפי שהרבה אנשים נוטים להאמין, והוא לא נורא משמין כמו שחושבים, כמובן שתלוי כמה אוכלים. אם אוכלים שתי קוביות כדי להתפנק זה טוב, אבל אם אוכלים חבילה שלמה כמוני זה לא כל כך טוב...

אבל בסך הכול השוקולד נותן לנו הרבה אנרגיה ומעניק תחושה טובה ואפשר גם להתמכר, במובן החיובי, לשוקולד. מה שעוד התברכנו שבארץ שלנו יש תעשיית שוקולד מאוד טובה. אז תאכלו שוקולד, רצוי שוקולד מריר עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו ושיהיה לכם לבריאות!

 

 

14/02/2014