ליאת רון
facebook gplus twitter whatsupp קוד הטמע באתר אחר
141244

יועץ הבטיחות של ההילולה במירון התפטר? "פייק ניוז"

סגן שר הדתות מתן כהנא מפריך את השמועות, ואומר: "אנחנו מקשיבים לכל ההנחיות של יועץ הבטיחות, והילולה תעבור בצורה בטוחה"


משטרת ישראל קיימה תדרוך סביב ההיערכות להילולה במירון, זאת במטרה למנוע אסון גם השנה. לטענתה, רק אנשים שקיבלו כרטיס יצליחו להיכנס למקום, ולמשך 4 שעות בלבד. בשטח ההר מתקיימות עדיין עבודות על מנת לאפשר את קיומה של ההילולה בצורה בטוחה.

סביב ידיעה זו ביקשה ליאת רון מרדיו צפון 104.5FM לשוחח עם סגן שר הדתות מתן כהנא, שסיפר שהם נערכים כבר כמה חודשים לקראת ההילולה. "השנה הזו במיוחד אנחנו הולכים לצאת המחמיר, ויש כאלה שאומרים שאנחנו מחמירים מדי. השנה פירקנו עשרות מבנים שנבנו בצורה בלתי חוקית, והכל בשביל שהאירוע יהיה פתוח. בעזרת השם בשנים הבאות אנחנו נהיה אפילו יותר ערוכים. כל המתווה הזה בנוי על העובדה שהקהל לא ייכנס בבת אחת. אנחנו מכרנו את הכרטיסים בהתאם לשעות שאנשים מגיעים, וכל אחד יישאר בהר לא יותר מ־4 שעות", הסביר סגן השר.

כשנשאל מדוע מדינת ישראל לא העניקה פיצוי כספי לפצועים בהילולה אמר סגן שר הדתות שמדובר בנקודה מאוד משמעותית, "אני נערך לקראת ההילולה של השנה הקרובה ואני לא מספיק בקיא בפרטים".

הוא המשיך ואמר כי הפרסום על פיטוריו של מנהל הבטיחות של המקום אינם נכונים, "זה ממש פייק ניוז, להילולה הזאת יש מהנדס בטיחות קוראים לו אבי לוי, הוא לגמרי לא התפטר. אני לא יודע מאיפה הביאו את הידיעה, יש צוות שמלווה את ההפקה מתחילת הדרך, אנחנו נשמעים לכל ההנחיות שלו. אני מכיר רק יועץ בטיחות אחד, היו כאלה שמייעצים בכל מיני נושאים - בסוף יש רק אחד שמלווה אותנו לכל ההנחיות וההכנות להילולה, תפקידו בתוקף", קבע. 

הוא המשיך ואמר על ההכנות שזכו לביקורת בשל כך שהן מחמירות, "יש אנשים שחושבים שאנחנו מחמירים מידי, אני רוצה לומר בוודאות, שהשנה הזאת במיוחד אנחנו הולכים לצד המחמיר, לאור זה שנספו 45 אנשים באסון האזרחי הכבד ביותר של מדינת ישראל אני חושב שזה הגיוני שהשנה נלך לצד המחמיר וזה מה שקורה". 

בסיור על ההר גילו כי השבילים עדיין רטובים, ליאת תהתה מדוע חיכו עד לרגע אחרון לצקת את הבטון, "אנחנו נערכים מספר חודשים רב לקראת ההילולה הזו, לא אכנס למורכבות של הפעלת האתר, יש פה סוגיות מאוד מורכבות בהקשר של בעלות האתר. השנה הזו ההערכות להילולה נעשתה בתנאים לא פשוטים בינהן גם סוגיות משפטיות, פירקנו עשרות מבנים שנעשו בבנייה בלתי חוקית ושיפצנו הרבה מאוד גרמי מדרגות ומעברים - הכל שהפעם האירוע יהיה בטוח. אני מקווה שוועדת החקירה תסיים את החקירה נתמודד כיצד להתמודד עם הסטטוס החוקי של המקום הזה. כל המתווה פנוי שהקהל לא יבוא בבת אחת ויהיה מפוזר לאורך כל שעות היום". 

על כך שהמתווה לקבלת הקהל בהילולה יהיה מפוזר לאורך כל היום אמר, "אחת ההנחיות של ועדת החקירה היא בעצם לפזר את מספר האנשים שיגיעו לאורך כל שעות ההילולה, אם בעבר זה היה בשעות הערב הבנו שניתן לאפשר לבערך 17 עשר אלף אנשים יכולים להיות בכל האתר, וזה מה שנוודא ביחד עם זה נאפשר לכמה שיותר אנשים להגיע עם הכל לשמור על המגמה של 17 אלף איש במקום".

המשיך והסביר על המתווה, "הדבר הראשון שאנחנו עושים זה מוכרים את הכרטיסים בהתאם לשעות, אדם קונה כרטיס לשעה ספיציפית שבה הוא מגיע, גם הציפייה ממנו אחרי ארבע שעות זה לעזוב את האתר. בנוסף כל מיני אטרקציות שגרמו לאנשים לשהות עוד ועוד שעות על ההר לא יהיו, כמו למשל חלוקת מזון, זה דבר שיגרום בשאיפה לאנשים לא לשהות באתר הרבה שעות - אנחנו בונים על שיתוף פעולה של הציבור לשמחתי ראשי הישיבות והאדמור"ים קוראים לקהל לשתף פעולה לא להישאר שעות רבות על ההר. אפשר להגיע להר רק על ידי התחבורה הציבורית ועל ידי השאטלים. יש לנו דרך לדעת מי נמצא על ההר ובאיזה שעות, יש לנו דרך לאכוף את זה, אני מצפה ומקווה שלא נגיע לזה".

עריכה: רעות מתתיהו ארגון 

17/05/2022

כהנא // צילום: פלאש90
כהנא // צילום: פלאש90