ליאת רון
facebook gplus twitter whatsupp קוד הטמע באתר אחר
1292

איום הכולרה? "הסכנה היא אפסית"

ד"ר גבי ובר, מנהל היחידה למחלות זיהומיות במרכז הרפואי כרמל, מצליח להרגיע את החשש מהווירוס: "אנחנו לרוב לא שותים מים ממקורות שאנחנו לא מכירים"


בשבועות האחרונים הביע האו"ם דאגה בשל התפרצות הכולרה בסוריה, ומסר כי "הכולרה מהווה איום רציני על האזור כולו". עד כה זוהו יותר מ־900 מקרים חשודים באזור סוריה, וכ־10מקרי מוות. עיקר ההתפרצות של החיידק המדובר נמצאת במחוזות חלב ודיר אל-זור. ההתפרצות נתפסת גם כאינדיקטור למחסור החמור במים ברחבי סוריה שנגרם כתוצאה משינויי אקלים ומלחמת האזרחים במדינה.

 

בעקבות ידיעה זו ביקשה ליאת רון מרדיו צפון 104.5fm לשוחח עם ד"ר גבי ובר, מנהל היחידה למחלות זיהומיות במרכז הרפואי כרמל, שהתייחס לידיעה והצליח להרגיע את הרוחות. בפתח הדברים אמר ד"ר ובר כי הסיכוי שחיידק הכולרה יגיע לישראל הוא מאוד נמוך. "כולרה הוא חיידק שמוכר כבר הרבה זמן, והסכנה של התפשטותו באזורים מאוכלסים הוא אפסי. הכולרה מתפשטת בדרך כלל באזורי אסון, באזורי מלחמה, מתי שהתשתיות לא מסוגלות לספק לנו מים בצורה תקינה", הסביר.

 

בהמשך ביקשה ליאת רון לבדוק האם יש סיכוי שהמים הנגועים בכולרה יצליחו להגיע לברזים של תושבי מדינת ישראל. ד"ר ובר הגיב לדבריה, ואמר: "אני אינני מומחה במים, אבל מהניסיון שלי אני יודע שאנחנו חווינו לפני מספר שנים את חיידק העכברת. בטיפול נכון, ואנחנו לרוב לא שותים מים ממקורות שאנחנו לא מכירים, הסכנה היא אפסית. מה שצריך לשים לב אליו הוא שהבעיה במחלה היא בשלשול קשה שגורם למחסור בנוזלים ובמלחים".

עריכה: עדן בן ארי 

28/09/2022

צילום אילוסטרציה: Ingram Image