"אם בג"צ יחליט לא לבטל את ביטול עילת הסבירות שום אסון לא יקרה למדינה. זו הקצנה מיותרת"
השופט המחוזי בדימוס עו"ד משה גלעד: "אני מכיר את השופט יוסף אלרון 40 שנה. הוא לא נוטה ימינה לא נוטה שמאלה, אני מאחל לעם ישראל לאפשר את המינוי שלו"
בג"צ קבע אתמול כי הדיון על ביטול עילת הסבירות לא יידחה. היועמ"ש גלי בהרב מיארה אמרה השבוע כי 'ביטול עילת הסבירות פוגע אנושות בדמוקרטיה'. סביב הנושא שוחח השופט המחוזי בדימוס עו"ד משה גלעד עם יואב מינץ ברדיו צפון.
לדבריו, "אני מחשיב עצמי כחברו הטוב של השופט אלרון, הוא זה שמשך אותי אחרי ליטרת הבשר של עורך דין פלילי להגיע לבית המשפט המחוזי".
המשיך ואמר: "צריך להבחין בין שיטת הסניוריטי לבית השופט אלרון. השיטה נכנסה ולא מועגנת בחוק, היא לא נשארה לבחירה במסגרת של בית המשפט העליון. גם שבישנו סניור שאמור להיבחר מביאים את זה לוועדה למינוי שופטים. הוותיק ביותר בתפקידו בבית המשפט העליון, כל אחד מגיע לעליון על פי הנסיבות שלו. צריך להבין שזה לא מעין בחירה שנשארת שם כמנהג, מביאים את זה לוועדה למינוי שופטים והיא חותמת גומי, כך זה היה עד עכשיו".
בהמשך הסביר על התפקיד: "הוא בא לכאורה לא הוותיק ביותר, הוא אומר אני לא רוצה שתתנו לי, אני רוצה להתמודד, האם אסור לאדם להמשיך האלה? לכן הופכים אותו לפרובוקטור. אני מכיר אותו אישית. מהכרות של למעלה משלושים שנה, האיש לא נוטה ימינה, לא שמאלה, לא למעלה ולא למטה. הוא נוטה למה שצודק. אני מכיר אותו 40 שנה. אני סבור שמכל מה מכונה המהפכה החוקתית, זה אחד הדברים שקשה לעמוד מול הנימוקים של שופטי העליון, הם לא יעשו קומבינות, הם לא יטו. אני מעריך שהוועדה למינוי שופטים תבחר את מי שימונה, אני לא חושב שמדובר בימני או שמאלי. ריבונו של עולם, מדוע אסור לו להתמודד, בבית המשפט העליון? אני חושב שזו טעות מוחלטת. גם בחירת נשיא של בית משפט עליון על פי שיטת הסניוריטי גם היא מובאת לוועדה, אז גם היא תחליט. אני מעריך את הסיכויים שלו כסיכויים טובים מאוד. אני חושב שהוא מוכן".
עוד בהמשך התייחס לחוק לצמצום עילת הסבירות: "אינני מקבל את הדעה הזאת. אינני סבור שענין הסבירות הוא ענין כל כך מרכזי. לא תהיה התמוטטות. אם בג"צ יחליט שאי אפשר לבטל את עילת הסבירות מצוין. זו דעת בית המשפט העליון - כך יהי נקודה. אם בג"צ יחליט לא לבטל את ביטול עילת הסבירות שום אסון לא יקרה למערכת המשפט ולמדינה. זו הקצנה מיותרת. הדבר החשוב הוא לשמור על עצמאות בית המשפט".
06/09/2023
צילום: יונתן זינדל/פלאש90