מחלוקת משפטית נרחבת בעקבות הצעת החוק שתאפשר לגורמי האכיפה שימוש במצלמות לזיהוי פנים במרחב הציבורי. סביב הנושא שוחח השופט המחוזי לשעבר, עו"ד משה גלעד, עם ליואב מינץ בתוכנית "קפאין" ברדיו צפון 104.5fm לדבריו, "זו הצעה לא טובה זוהי הצעה שנותנת למדינה יותר מהדיפ סטייט, יותר פגיעה בפרטיותנו אבל בעידן של היום ובעידן שאנחנו הולכים אליו, אין לנו ברירה ואנחנו צריכים לבצע אותה".
המשיך ואמר: "אנחנו חיים בעידן שרשתות שלמות מסוגלים להתשלט על חיינו דרך האינטרנט והלכנס לנו לקרביים, כל אחד מחפש נסיעה לחו"ל ותוך שלוש דקות מקבל הודעות על בתי מלון. דבר נוסף אנחנו מתקרבים לזה, עין הנץ, זו מערכת משטרתית שכמעט שאין תיק רצח או תיק רציני אחר שלא נעשה בה שימוש. זה עוקב אחרינו מלמעלה ולמלמטה. האנחנו מדינה במקום גיאוגרפי שסכסוכים בה שאינם נגמרים ורק מתחזקים וכשזה המצב של טרור ושל פשע, מה האדם אומר? אני רוצה שוטר כל הזמן לידי כדי שארגיש בטוח. זה עוד זוג עיניים, טכנולוגי, נכנס הרבה לעומק, אני לא רוצה ז הברור, אני לא רוצה שמישהו מהמדינה יראה שאני נפגש עם זה או אחר".
עוד התייחס לעניין הפיקוח של בית המשפט: "הצעת החוק מנסה לפתור את הבעיה, כולם יודעים את הפארסה של תוכנות הרגולה שעדיין חוקרים את זה, כולם ידועים שהמדינה יכולה להכנס ולעשות שימוש לא נאות. ככל שאנחנו יודעים את זה מראש אנחנו יכולים לבדוק את זה בהצעת החוק - האם זה הרמטי? וודאי שלא. אם תיקח לדוגמה את המגזר הערבי, קרוב ל170 נרצחים, אין לי ספק שיש כוונות טובות למציי החוק, השאלה היא מתי הוא יפרם? והוא יפרם. השאלה מי יעשה אותה. אם זה ימנע מקרה רצח אחד בשנה, של אחד שנתפס ולא ירה ולא הרג אולי זה טוב".
עוד אמר, "אנחנו שם כי אין ברירה, אנחנו שם כי אנחנו עושים בביתנו חדרי מיגון, ונלחמים. זה חלק מהמלחמה של החיים מסביבנו, בין טרוריסטים ובין פשיעה. אני בעד לבדוק את זה, שלא תהיינה טעויות, שמת את התוכנה ואתה תופס דמות אחרת? צריך לבדוק שהיא תקינה והכל בסדר. יבדקו, יעשו מאמץ, האם זה יפרם? האם זה ייפתח? בוודאי שכן, זה חלק מהתשלום של חיינו בעולם כאוטי, בעולם של פשע שמתגבר. אני מבין את המוחים אבל זה לא בהכרח דיקטטורה".
עוד התייחס לאפשרות של מעקב אחרי המחאה נגד הרפורמה המשפטית: "בשביל לחשוש? אותם אנשים שנבחרו הם אנשים גרועים הם אנשים לא טובים. יש להם אפשרויות יותר טובות מהלסתכל עם איזה חבר יעקב נפגש, הם לוקחים מיליונים שהוקצבו למטרה טובה ולוקחים אותה למטרה אחרת, זה גלוי. אני לא בטוח שהמידע יימחק אחרי 24 שעות, זה כמו לבנות משהו ולהרוס אותו באותה עת. כל הבסיס של המערכת זה לזכור תווי פנים, ברגע שהבאת מישהו לפתרון תעלומה - אתה רוצה לשמור ולדעת לתפוס את הפושעים האלה. זה יביא גם למניעה. מה היה קורה אם בעת ביצוע הפשע שוטר שבמרפק שלך? זה היה נמנע, זה בערך התפיסה, 'שוטר במפרק'. כל המטרה של הבדיקה והפיילוט שזה לא יקרה, לא ימצא חשודים חפים מפשע. אני לא מעודד את הפשע, מי שנתפס אני מייצג אותו, כי במדינת חוק מגיע ייצוג וייצוג אמיתי - אלה החיים, אל תעשה פשע".