אם תשחרר את עבדאללה ברגותי, המרצה 66 מאסרי עולם, אתה משחרר את יחיא סינואר הבא". כך אמר הבוקר יוסי אמרוסי מתנועת "הביטחוניסטים" ובכיר שב"כ לשעבר בראיון ליואב מינץ בתוכנית "קפאין" ברדיו צפון 104.5fm.
יוסי אמרוסי, חבר "הביטחוניסטים" ובכיר שב"כ לשעבר, מה המשמעות העיקרית ביציאתו של ראש השב"כ למשלחת לקהיר?
"המשמעות הבסיסית והעקרונית ביציאתו של ראש שב"כ רונן בר לקהיר, היא שיש משא ומתן מה שלא היה לפני שבוע. מצריים וקטאר עושות מאמצים להניע את המו"מ מחדש וצריך לברך על זה. בדרך כלל במו"מ יש אינטרסים מנוגדים ובמקרה הזה גם עוינים. עכשיו אפשר לראות, וצריך להגיד בזהירות רבה, לראות סימנים של שיתוף אינטרסים לשני הצדדים שאולי יביאו להתקדמות. מבחינת חמאס אם יסתיים בהצלחה הוא יישאר בחיים. מבחינתנו מחזירה חטופים, מייצרת שקט בעוטף, אולי תיפסק המלחמה בצפון, שיקום צה"ל השלמת פערים, גם ראש הממשלה מקבל תחושה שהוא זה ששחרר חטופים. אבל ברמה הבסיסית אנחנו עדיין לא קרובים לחתימה ואנחנו רחוקים מהסכם. ראש שב"כ יוצא כדי לדון בפרטים. הכותרות זה דבר יפה אבל צריך לרדת לפרטים: כמה אסירים, איזה אסירים, האם לצאת, מתי לצאת, מה קורה עם פילדלפי, מה קורה עם מסדרון נצרים, מה עקורים העזתים, כמה צה"ל יוכל לפעול בפנים".
מה הם "המוקשים" הבולטים?
"אחד המוקשים הגדולים במשא ומתן הוא ציר פילדלפי, שהוא הבסיס לשאלה אם חמאס חוזר להתעצם מחדש או לא, זה מקור האמל"ח, הציוד המלחמתי שלו. ראינו את הטיויטות הגיעו ב-7 באוקטובר מפורקות והרכיבו אותם מחלפים. אתה לא רוצה שמטענים וטילים ייכנסו לתוך רצועת עזה. דבר שני: שמות של אסירים מסוימים. אם אתה לוקח אסיר כמו עבדאללה ברגותי המרצה 66 מאסרי עולם ואתה אחד כזה אתה משחרר את יחיא סינואר הבא ואתה לא רוצה לשחרר. דבר נוסף הפעילות של צה"ל בתוך הרצועה".
זה מחבר אותנו לפרסום אתמול כי נמצאו מנהרות עם כשירות גבוהה שמאפשרות להתקרב לגדר. האם מו"מ כזה יאפשר לחמאס לחזור ל-6 באוקטובר?
"זאת נקודה משמעותית למרות שאנחנו רואים את הפעילות העצומה של וגבורת חיילינו, עדיין המינהור התת קרקעי שחמאס בונה 17 שנה מאד מורכב ומסובך וקשה לאתר אותו וצה"ל מאתר מידי יום. 7 קונספציות קרסו כאן ב-7 באוקטובר. רצינו לקנות שקט בכסף קטארי במחיר ההתעצמות אבל כל ממשלות ישראל העדיפו שיהיה שקט יחסי וידענו שאנחנו משלמים במחיר ההתעצמות של חמאס במנהרות וטילים".