facebook gplus twitter whatsupp קוד הטמע באתר אחר
1781

מאזין: "אני ואשתי מרוויחים יפה אך בכל זאת מתקשים לסגור את החודש"

המאזין מספר על מצבו הכלכלי ושואל איך הוא יוכל להתנהל נכון יותר מבחינת ההוצאות השוטפות



שאלה: אני בן 34, עובד הייטק, אשתי בת 33 מנהלת משרד ויש לנו שני ילדים. אנחנו מרוויחים ביחד כ-18 אלף שקל ועם זאת אנחנו מוצאים את עצמנו במצב מאוד לא טוב של מינוס ומגיעים למקסימום של המסגרת בבנק, מה שלא אמור להיות עם סכום ההכנסות החודשי שלנו.

בכל כמה חודשים אנחנו מוציאים תדפיסים ומנסים לבדוק מה עשינו לא בסדר, בודקים מספרים ושוב ושוב מגיעים למסקנה שכל ההוצאות שלנו חיוניות ולא מצליחים למצוא ממה אפשר לקצץ. אנחנו לא מצליחים למצוא את נקודת הכשל שלנו וזה מצב שמאוד מתסכל אותנו.

תשובתו של אלון:
הקטע עם הכספים שזה מתמטיקה. תמיד כשאנשים מדברים על הכנסות והוצאות זה נשמע להם כמו שד עתיק ואפל, אבל בעצם אנחנו יודעים שזו בכך הכל מתמטיקה פשוטה. זה לא באמת אפל ומעורפל, זה בסך הכל מספרים וכנראה שאתם עם עצמכם לא מוכנים או לא מוצאים את תעצומות הנפש כדי לקבל את ההחלטות האמיתיות כדי לשפר את מצבכם בחיים. ואם אתם מרוויחים 18 אלף שקל וזה התקציב שלכם, אז בניתוח קליל אפשר לראות בדיוק על מה זה הולך ולקבל החלטות.



כשאתה אומר שהכל חיוני בהוצאות שלכם - מה זה אומר חיוני? הרי יש לכם משכנתא מאוד נמוכה של 1,800 ש"ח אז כמעט שאין לכם הוצאות של דיור, לכן אל תבלבלו את השכל, אם אתם מרוויחים 18 אלף שקל ומשלמים רק סכום נמוך על דיור אז יש פה באמת כשל.

אני מתאר לעצמי שאם נבדוק, אנחנו בטח נגלה שפרופיל הקניות השוטף שלכם לבית הוא לא נכון. וגם את ההוצאות לבייביסיטר אפשר לפתור בקלות על ידי הקמת קבוצה של הורים שכולם זקוקים לבייביסיטר ואז עושים החלפות, אתה לא מבין כמה כסף אפשר לחסוך כך.

לדעתי אתם קצת עצלנים, כי אני בטוח שאם יבוא מאמן כלכלי טוב לעבוד אתכם הוא יקרע לכם את הצורה על הדרך שבה אתם מתנהלים. אם ניקח את הקניות בסופר לדוגמא, לפי איך שאתה מספר אני בטוח שאתם קונים דברים שלא באמת צריך וגם לא עושים את הקניות במקומות הנכונים והזולים - ורק על הסעיף הזה אני אומר לך שאני אצליח לחסוך לך אלף שקל! וזה עוד לפני שאני יושב ובודק את כל ההוצאות שלכם ועושה אתכם עבודה רצינית של תהליך מובנה של כל המהלכים הכלכליים שלכם בשוטף. אין מה לעשות, זו מתמטיקה פשוטה.

אתה יודע מה הבעיה בכלכלה? שזה מורכב משתי דיספלינות - מתמטיקה ופסיכולוגיה. הרי כל התורה של הכלכלה בנויה על שתי הנחות יסוד מדהימות - הראשונה היא שלאדם תמיד יש את כל המידע שהוא צריך כדי לעשות את ההחלטה הנכונה והיעילה. והרי זה שטויות במיץ עגבניות, כי לאף אדם אין אף פעם את כל ההחלטות הנכונות בשום מקרה.

הנחת הייסוד השנייה שהיא יותר מופרכת מהראשונה, אומרת שכאשר כבר יש לאדם את כל המידע הוא תמיד יעשה את הבחירה הנכונה... הרי זה בול וזה שיט! זה לא באמת קורה בחיים האמיתיים.

ומכיוון שכלכלה זה גם מתמטיקה וגם פסיכולוגיה אז כנראה שהסיבה הראשונה לכשל שלכם היא שחסר לכם ידע כיצד מנהלים נכון את ההוצאות או שחסר לכם את הכלים הנכונים כמו תוכנות למיניהן שיכולות לעזור לכם בניהול משק הבית.

והסיבה השנייה לכשל שלכם היא שכנראה במימד הפסיכולוגי אתם נופלים ולא מצליחים. כך יוצא שאתם מתנדנדים בלא כל אסטרטגיה נכונה כדי להגיע לעצמאות כלכלית לטווח הרחוק וכדי לקחת את עצמכם בידיים. אני ממליץ לכם להתעניין בתוכנות המדהימות שיש כיום ועוזרות מאוד לניהול נכון.
06/12/2013