facebook gplus twitter whatsupp קוד הטמע באתר אחר
3134

מאזינה: "בתי בת ה-14 מחוברת לטלפון כמו לאינפוזיה, וכל היום מצלמת את עצמה 'סלפי'"

המאזינה מתייעצת עם מיכל בנוגע לאובססיה של בתה למכשיר הסלולרי ולרשתות החברתיות


שאלה: "יש לי ילדה בת 14 שמחוברת ל'וואטסאפ' כמו אינפוזיה וכל היום מצלמת את עצמה 'סלפי'. זה בא על חשבון לימודים ודברים אחרים והגיע למצב שכשאני שואלת אותה שאלה היא עונה לי בכן ולא ואחר כך לא זוכרת בכלל ששאלתי והיא ענתה. מה עצתך?

מיכל עונה: מסכים הם דבר ממכר. הנוער של היום מחובר לסמארטפונים והילדים מעבירים מאות מסרונים ביום. הם לא מדברים יותר בטלפון - הם רק מתכתבים.

מדובר בהתמכרות. הסינדרום הזה נקרא 'FOMO' והמשמעות של הביטוי הוא 'הפחד מלהחמיץ'. הילדה זקוקה לגמילה והייתי מערבת גם איש מקצוע בטיפול.

בינתיים את יכולה לעזור לה בבית. תגידי לה בשיחה בוגרת: 'את מכורה ל'וואטסאפ' אבל את לא לבד, יש מיליוני ילדים כמוך ואני פה כדי לעזור לך. אני יודעת שאת מפחדת להחמיץ הודעות ואני מבינה את החשיבות החברתית לכך אבל בכל זאת ולמרות זאת אנחנו נחליט על שעה שלמה ביום בה הטלפון כבוי'.

תהליך גמילה

את מיידעת אותה באינפורמציה, זה לא נתון לדיון. תעשי זאת רק שאת בבית כי את חייבת להיות בשליטה על העניין הזה. בנוסף, גם אחרי שעת השינה שלה סוגרים את הטלפון.

תתכונני להתנגדות. בתך לקחה את העניין רחוק מאוד והיא זקוקה לעזרה. המון אנשים מפתחים נטייה להתמכרות. תסבירי לה את יתרון השנים שלך עליה, יתרון שמקנה לך ידע, ניסיון חיים, הבנה ויכולת להסתכל קדימה לעוד 10 שנים. בזכות היתרון הזה ומחובתך להגן עליה את מונעת ממנה את הסמארטפון בשעות מסוימות.

תסבירי לה שאת תביני מאוד אם היא תכעס עליך ותקרא לך בשמות אבל תישארי בשלך. נסי להעביר איתה את הזמן הריק, צפי איתה בתכנית טלוויזיה שהיא אוהבת ונסי להוציא אותה מהבית לקניות. זה תהליך גמילה לא פשוט.

14/03/2014